Geldik muhtemelen oyunu düzenli oynamayı bırakacağım sezona...

Overwatch 2'yi her şeye rağmen sevmeye sevdirtmeye çalıştım, ancak tamamen tükenmiş haldeyim bu oyuna karşı. OW2 oynamak ne eğlenceli ne de ödüllendirici.

5v5'in hala Overwatch tarihinin en kötü değişikliği olduğunu düşünüyorum, orijinal oyununa kimliğini kazandıran şey diğer oyunlar gibi 5v5 değil 6v6 olmasıydı. Bu hem oynanışına hem de geniş kadrosunun parlamasına yardımcı oluyordu. Kendi sorunları vardı, ama çözülemeyecek şeyler değildi. Neymiş efendim double shield metası varmış. Mesela iki kalkanlı karakter olunca oyun otomatik olarak ikisinin de kalkanlarını %30-40 düşürsün mesela o zaman oyunculara "iki kalkan kullanıp daha fazla cepheyi mi savunsak, yoksa tek daha güçlü kalkan ile tek tarafı mı tutsak?" ikilemini sorgulatır ve bu sorunun çözümü olabilir miydi? Belki olamazdı ancak farklı bir çözüm illaki olurdu.

Ancak Blizzard bunu çözmek yerine tank sınıfının oynaması daha stresli hale getirecek ve önceki sistemlerini baştan düzenlemelerine zorlayacak bu bok gibi 5v5 sistemini getirdi. Bu sistemde oynadığım her oyun işkence gibi geliyor çünkü ya her oyun karşı takımın elinize vermesiyle sonuçlanıyor, ya da sizin onların elinize vermesiyle. İlk oyunda da rollout sorunu vardı ancak çoğu vakit kendimi kanser etmeden de adil bir maç geçirip zevk alabiliyordum. Overwatch 2'nin çıkışından beri böyle bir maç geçirdiğimi cidden hatırlamıyorum.

Ödüllendirme konusunda ne komiktir ki 2019'un sonunda tam anlamıyla ölümüne terk edilen ve yıllarca içerik almayan ilk oyun, "live service" olarak pazarlanan bpsidir, shopudur, etkinlik ödülleridir vb. tonla şey bulunduran oyundan daha iyiydi. Overwatch 1'deki seviye sistemi bir oyunda görebileceğiniz en basit seviye sistemiydi ancak özellikle profil çerçeveleri sayesinde gelişimin sadece sizde bittiği bir oyunda geliştiğinizin kanıtı gibiydi, her birkaç seviyede bir çerçeveniz yükseldikçe mutlu oluyordunuz, yeni seviye sistemi... ne sikim oluyorsa umurumda değil sizin olsun.

Ne komiktir ki OW2'nin çıkışıyla beraber insanlar bir zamanlar ortalıkta ne kadar nefret ettiğinizi söylemezseniz linçleyeceği lootboxları ne kadar özlediklerini dile getiriyorlar her yerde, vay anam vay! Overwatch'da lootboxlar yine tartışılabilir konumda olsalar bile kesinlikle adaletli olduklarını kimse reddedemezdi. Oyunu oynuyorsunuz, seviye atlıyorsunuz ve tonla lootboxınız oluyor ve bunlardan ücretsiz olarak en yeni skinleri düşürebiliyorsunuz, ne güzel di mi. Eğer istediğiniz şeyler çıkmazsa kolayca biriken kredilerinizi harcayıp istediğiniz skini direkt de alabilirsiniz. Eğer çok para harcamak istiyorsanız birkaç dolara 5-10 tane lootbox alıp da açabilirsiniz.

Overwatch 2 ise leş dolu. Battle Pass leş, Shop leş, Etkinliklerden kazanacağınız şeyler leş. BP iyi yapılabilse kesinlikle keyifli olabilecek bir şey, ama Blizzard görüp görülebilecek en kötü battle pass sistemini yapmış ve üstüne her sezon çöp dolduruyor, özellikle o souvenirler var ya... yapacağınız işi sikeyim ya. Shop, dünyanın en saçma fiyatlarına sahip. Fortnite gibi bir oyunda, özellikle lisanslı skinlerin 10-15 dolarlık fiyat etiketlerine sahip olmasını anlıyorum. Skini bir kez alıyorsunuz ve her modda onla oynayabiliyorsunuz. Overwatch ekibi ne tüketiyor içeride bilmiyorum ancak aynı fiyatları sizin uygulamanızın imkanı yok, oyunda bilmem kaç tane karakter ve sınıf var. Eğer skini aldığınız karakterin sınıfında oyuna girmezseniz o skini kullanamazsınız, eğer o karakteri sizden önce başka biri seçmiş ise o skini kullanamazsınız. Fortnite olamazsınız siz bu konuda team 4, onlar gibi de fiyat koyamazsınız. Etkinlikler zaten snooze fest. Menü o etkinliğe göre değişmiş ve 5 tane "şu kadar kez oyun oyna" mücadelesi gelmiş vayyy ne kadar eğlenceli...

Asıl konu olan sezona gelirsek... bu sezonda ne var lan... Magua vardı aynen, oyunun düzenini mahvedip herkesi birbirine sokan o karakter... hepsi zaten tek seferde çıkması gereken mastery moduna yine 2-3 karakter serpmişler... çöp dolu bir bp daha yayınlamışlar... soygun derecesinde fiyatlara sahip silah skinleri çıkarmışlar... hmmm... çok bir şey yok gibi.

Kısacası, bu oyun her gün gittikçe kötüye gidiyor. İlk sezonu, hiçbir şeyin olmadığı (ilk oyundaki çoğu şeyin çöpe gittiği), ilerleyişin İNANILMAZ yavaş ve ödüllendirmenin rezalet olduğu ilk sezonu bile arattırmayı nasıl başarabiliyorlar bilmiyorum ancak bu oyunun gittiği yolu hiç beğenmiyorum ve oynadığım hiçbir saniyeden zevk almıyorum, hatta nefret ediyorum. Eğer team 4 Microsoft tarafından satın alımlarının ve Activision'ın rezalet ötesi yönetiminden kurtulmalarının faydalarını kullanamazsa Overwatch diye bir markanın uzun süre yaşayabileceğini zannetmiyorum... Tabi ağlak bebek olmayı bırakıp Overwatch -1- classic yapmazlarsa.

Reviewed on Jan 14, 2024


Comments