The Banner Saga bez sněhu. Jinak však Supergiant Games převzali její koncept sakumprdum čili opět je to dílem vizuální novela, kdy občasně zasáhnete do děje svým rozhodnutím, která má důsledky. Opět se staráte o statistiky své party. Opět putujete po světě/mapě zleva do prava. Akorát střety tu neprobíhají formou tahové partie. Tady se konflikty řeší skrze fantasy variaci na pouliční basket.

Ano, posledních pět slov jste nepřečetli špatně. Vskutku to je pouliční basket ve fantasy hávu. Máte trio schopnostmi i vlastnostmi rozdílných hráčů "na hřišti" a vždy v jeden moment můžete ovládat jen jednoho. Zní to divně? Je to divné. Ovšem neskonale zábavné. V menu je i možnost čistě oněch zápasů bez příběhové omáčky, ve kterých můžete hrát proti počítači či lokálně s kámošem. Citelně (zatím) chybí online podpora, tohle by se s trochou změn klidně uchytilo ve stejném ranku jako nedávné NBA Playgrounds či díky té šílenosti skoro až Rocket League.

A to je tak nějak vše. Čtete dobře napsané dialogy, na postavách vám záleží, utkání jsou mrtě zábavná, děj vaši pozornost udrží, vizuálně je to hodokvas hodný umístění na pracovní plochu v každé obrazovce a hudebně jde o nejhravější i nejepší doprovod za hodně dlouhou dobu. Jedinou vadou na kráse je, že pasáže vizuální novely mají tendenci být neopodstatněně ukecané, kdy se mnohdy mlátí prázdná sláma. Sice bez výjimky čtivě, ale jít někdy rovnou k jádru pudla by nebylo od věci.

Výsledkem je tedy originální mišmaš, který se prezentuje jako RPGčko, ale RPGčkem není, částečně jako strategie, ale strategií není a vůbec nikde se nezmiňuje, že je to v jádru dějová sportovní hra. A zatraceně dobrá.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments