Cineris Somnia uzun süredir oynamak için beklediğim ama zaman bulamadığım eserlerdendi sonunda oynama fırsatı bulabildim.

Atmosferik oyunların genel olarak bir aşığı olduğum için bu oyunun zaten bana hitap edeceğini en başta anlamıştım. Oyun müzik ve atmosferi elindeki imkanlarla en iyi şekilde yapmaya uğraşmış ve beni etkiledi açıkçası.

Oyunun eksilerini en baştan söylemek istiyorum. Kesinlikle çok tekrar eden ve bazen nereye gideceğim sorusunu uzun bir süre sorduran bir oyun olabiliyor. Oyunun nedense çoğu yürüme sekansında müzik yok, arkada bir melodi bile yok. Bunu atmosferik açıdan daha iyi olacağını düşünerek mi yoksa düşük bütçe yüzünden mi yapmadılar bilmiyorum ama olmasını isterdim, çünkü oyundaki müzikler gayet iyi. Çoğunlukla sadece yürüdüğünüz bir oyun olduğu için de bir eksiklik gibi geldi bana.

Hikaye olarak ise oldukça beğendiğim ve çoğu yerde duygulandığım güzel bir eser oldu. Ben trajedi eserlerini oldukça seven biri olduğum için tatminkar bir üzüntü hissettiğimi söyleyebilirim.

Atmosferik oyun aşığıyım ve trajedi hikayeleri hoşuma gidiyor, ben duygusal biriyim diyen bir insansanız kesinlikle size göre. Düz bir oyun olarak bakıldığında çok ortalama ve bazı yerleri ile ortalama altı bir eser oluyor. Ben duygusal bağ kurabildiğim için bu puanı veriyorum.

Reviewed on Aug 28, 2023


Comments