👨‍👩‍👦 Hitap Ettiği Kesim 👨‍👩‍👦

❌ Çocuklar
✅ Gençler
✅ Yetişkinler
✅ Oyuncular
✅ Hardcore Oyuncular

🌆 Grafikler 🌆

❌ Patates
✅ İdeal
❌ Güzel
❌ Müthiş
❌ Fevkaladenin fevkinde

📖 Hikaye 📖

❌ Hikaye ne demek
✅ Akasya Durağı ile kapışır (Ana hikayesinden bahsediyorum)
❌ Orta
❌ İyimiş
❌ Süper
❌ Etkileyici

💰 Fiyat - Performans 💰

✅ Parasına Değer
❌ Ucuz
❌ Orta
❌ İndirimde Al
❌ Pahalı
❌ Çok Pahalı

⌛️ Oynanış Süresi ⌛️

❌ Tek oturuşta biter (1-2 Saat)
❌ Kısa (2-8 Saat)
❌ Normal (8-30 Saat)
❌ Uzun (30+ Saat)
✅ Arka Sokaklar

⚙️ Zorluk ⚙️

❌ Babaannem bile oynar
❌ Kolay
❌ Orta
✅ Kolay - Zor seçimi var
❌ Dark Souls'la kapışır

🇹🇷 Türkçe Dil Desteği 🇹🇷

❌ Yok ama gerek de yok
❌ Olsa iyi olurdu
❌ Ameriga bizi kıskanıyor
✅ İnternette yaması var (makina çeviri - düz çevirinin çalışmaları da başladı)
❌ Var

🔮 Oyun Modları 🔮

❌ Multiplayer
✅ Singleplayer
❌ Co-op

😡 Bug var mı 😡

❌ Hiç Yok
❌ Rahatsız Etmiyor
❌ Cyberpunk 2077
❌ Sadece 1-2 kez karşılaştım
✅ Var

🎮 Sarıyor mu 🎮

✅ Evet
❌ Ehhh işte
❌ Hayır

Klasik cümleyle bu incelemeye başlayalım: "Uzay Skyrim'i". Bunu diyen doğru diyor oyun tam anlamıyla bu. 100-200 hatta 300 saati aşkın zamanınızı geçirebileceğiniz bir hikaye pornosu diyebiliriz. Her yerden bir hikaye çıkıyor. Görev yaparken 2-3 tane aralarında konuşan elman görüyorum oradan bana görev atıyor tak diye. 1 görev bitince o görevi yaparken gelen 3 tane başka görev çıkıyor önüne. Bir de bunlar diğer oyunlardaki gibi "Ey kahraman 15 tane kurt dişine ihtiyacım var benim için 15 kurt keser misin?" felan değil. Böyle ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ görevler. Bi görevde kızın tekine kahve götürüyorum. Bir diğerinde evreni tehtid eden canavarları öldürüyorum başkasında bir şirkete girip şirketin diğer şirketleri batırmasına yardım ediyorum başkasında ise yapay zekanın ele geçirdiği bir gemide yapay zekaya ne yapacağımın kararını veriyorum. Kısacası burada hikaye bitmez. Bitse bile kendin yenisini yazarsın. Ya da oyunun sana verdiği dev skill-tree'de yeni bir yola girip aynı hikayeyi başka şekilde yazarsın. Macera kaosu kısacası ama iyi anlamda. Neyse övdük övdük yeter. Şimdi gömelim. Oyun aksiyonu çok sıradan bir süre sonrasında sıkıyor ki bu hikayeden hikaye atlamayı istemeyen , aksiyon arayan bir oyuncuyu direk koparacak seviyede. Ana görevi kıran bug'la karşılaşmadım ama yan görevleri kıran bugları gördüm. Ciddi oyuncuları uzaklaştıracak ama çoğu oyuncuyu güldüren buglarsa örneği havada uçmaya başlayan adamlar , duvara koşan NPC'ler felan dolu. Yani oyun pürüzsüz değil.
Oyun hakkında en kötü şeyse seni tamamiyle oyundan soğutan yükleme ekranları. Mesela bir şehirdeyken görevini bir binanın içindeki bir adama eşya vererek bitirdin. Başka bir şehirdeki göreve gideceksin. Önce olduğun binadan çıkarken bir yükleme ekranı , sonra istediğin şehre giderken bir yükleme ekranı , bu şehre ilk defa gidiyorsan burada da yükleme ekranı , sonrasında şehirde bir binaya girdin gene yükleme ekranı. Böyle yani aşırı üzücü bir durum. Kardeşim yeni şehir yüklemiyorsun yıl olmuş 2023 yükleme ekranı ne. İçine girdiğimde bir ucundan diğer ucuna gitmemin 3 saniye sürdüğü odalar için bile yükleme ekranı. Peygamber sabrına sahip olmayan adam bu oyunu nasıl oynar bilmiyorum.
Yav sinirlendik gece gece. Neyse , son olarak biraz daha övelim de genel durumu negatif kalmasın. Oyunda aşırı detaylı ve tatmin edici bir gemi yapma mekaniği var. Övüyorum dedim ama şunu da söyleyelim. Bu tatmin edici gemi mekaniğinden tamamiyle zevk alabileceğiniz gemi savaşları yok. Aşırı zevksiz savaşlar bunlar. İlkini yapmak güzel ama sadece ilkini kalan yaptığın onlarca gemi savaşı seni sıkıyor. Başka bir özellik olarak gezegenleri araştırma oldukça sade ve bana göre iyi olmuş. Gezebileceğin 120 tane sistem var ve bu sistemlerin bazısında 1 bazısında 15 tane gezegen var. Bu gezgenlerin bazısında hiç bazısında çok bazısında ise az yaşam var yani her biri farklı bir macera. Gezegenlerdeki canlı çeşitliliği oldukça iyi. Her biri tamamiyle farklı yaşam formlarına sahip değil ama çok uzun süreler boyunca sizi tatmin edecek çeşitliliğe sahip. İyi bir Outpost kurma ve craft sistemine sahip. İkiside oldukça detaylı çalışılmış. Oyunda görebildiğiniz çoğu şeyle etkileşim kurabiliyoruz ki bu da bizi oyuna sokmaya oldukça yardım ediyor.Silah çeşitliliği de oldukça ideal. NPC çeşitliliği de aynı şekilde. Gözüme çarpan tek NPC figürü The Walking Dead'teki Clementine'e benzeyen küçük kızlar. Onun dışı bu da oldukça iyi. Kısacası bu oyun karakteri iyi ama tipi çirkin kıza benziyor , bazı noktalarına alışabilirsen sana hayatının en güzel vakitlerini yaşatabilir ama dışarıdan bakıp o içini görmezsen sana sadece yüzüne bakıp iğreneceğin bir kız gibi görünür.
Saygılar. Ben Starfield'ı öneriyorum.
🥈🅖🅤🅜🅤🅢🥈

Reviewed on Oct 06, 2023


2 Comments


8 months ago

@Meguisha kendi yorumumu yapmak istiyorum açıkçası oyunu oynamadım ama bence steamdeki incelemeler gibi tek tek zorluk/oynanış/grafik derecelendirme kısmını bu sitede kullanmak bi tık anlamsız, direk saf düşüncelerini söylediğin kısma geçmen daha mantıklı bence. Bu sitedeki incelemelere bakanlar gördüğüm kadarıyla zaten oyunun ismini cismini bilip ondan sonra inceleme sayfalarına bakınıyolar

7 months ago

@gsifdgs hocam doğru diyorsun , bu dediğini de dikkate alacağım bundan sonra. Böyle yapmamın nedeni steam'e yazdığım incelemeyi kopyala yapıştır yapmam ondan ötürü derecelendirme kısmı var.