Cyberpunk 2077: Phantom Liberty İncelemesi İçin Tıklayın: https://www.backloggd.com/u/SerAnderson/review/1084951/
Cyberpunk 2077: 2.0 Update İncelemesi İçin Tıklayın: https://www.backloggd.com/u/SerAnderson/review/1064602/

Not: Bu inceleme oyuna gelen 2.0 güncellemesi üzerine yazılmıştır.

**Sevdiğim Şeyler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-Türkçe alt yazı var.
-Oyunun seçtiğiniz oynanış türünü neredeyse her bölümde destekleyebiliyor olması oyuncuya büyük özgürlük sunuyor.
-Yan görevlerin hikayesi, tasarımı, ilerleyişi, görevleri ve ödülleri fazlasıyla iyi. Yan görevlere fazlasıyla özen gösterilmiş.
-Diyalog kısımlarında konuştuğunuz kişinin beden dili, yüzü ve mimikleri seslendirmesiyle birlikte gerçekçi hissettiriyor.
-Seçilen geçmişe göre bazı diyaloglarda ortaya çıkan özel diyaloglar, geçmiş seçmemize anlam katmış.
-Yan ve opsiyonel görevlerin ödüllendirmesi oyuncuyu bu görevleri tekrar yapmaya itebiliyor.
-Sinematik sahnelerin kurgusu gayet iyi.
-RTX’in en belirgin ve iyi gözüktüğü oyunlardan biri.
-DLSS modu oyuna ciddi anlamda performans katıyor.
-Grafikler, ışıklandırmalar, yansımalar etkileyici gözüküyor.
-Şehrin ve dünyanın genelinin tasarımı ve atmosferi fazlasıyla ilgi çekici ve göz alıcı duruyor.
-Araç sürme mekanikleri yeterince iyi.
-Silahlı çatışmaların vuruş hissi tatmin edici.
-Silah, giysi ve ekipman çeşitliliği bol keseden tutulmuş.
-Boss savaşları oyuna gerektiği zamanlarda çeşitlilik katacak şekilde serpiştirilmiş.
-Düşman yapay zekası yeterince iyi.

Sevmediğim, Eksiler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-2.0 ile fazla görsel bug ve yapay zeka sorunları oluşmuş.
-Yakın dövüşün hissiyatı çok zayıf. Animasyonlar sürekli tekrara düşüyor ve düşmanlar düzgün geri bildirim vermiyor.
-Güvenli alana veya görev alanına araçla girince araç bug'lanıp kullanılamaz hale gelebiliyor.
-Araçlarla ilgili oyun bozmayan görsel hatalar bulunmakta.
-Diyalogların arasında uzun süreli bekleme anları ve diyalogların birbirine girmesi gibi sorunlar olabiliyor.
-Stabil olmayan gereksiz FPS düşmeleri ve droplanması oluşabiliyor.
-Düşman yapay zekası bazı zamanlar sıçabiliyor.

Oynanış
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Cyburpunk 2077 adının hakkını oynanışa fazlasıyla yansıtabilen bir oyun. Oynanış bir GTA kıvamında fazlasıyla özgürlüğe sahip. Açık dünyası, görevleri, etkinliklerine ciddi anlamda düşünülmüş bir oyun. Oyun ilk çıkışından bu yana kendini fazlasıyla geliştirmiş durumda fakat çevremde oyunu oynayan kişiler oyunda hala sorunların olduğunu söylüyor. Oynanış neredeyse her konuda bulunduğu evreni, ortamı ve geçtiği seneyi çok iyi yansıtıyor. Sunulan şeylerin geri bildirimi gözle görülür şekilde hissedebiliyorsunuz. 2.0 güncellemesiyle oynanış büyük oranda geliştirilmiş ve çok daha iyi bir hale getirilmiş. Yetenek ağacı her türlü oynanışı destekleyecek şekilde tekrardan tasarlanmış ve oyuna optimize edilmiş. 2.0 güncellemesi öncesi deneyiminizle güncelleme sonrası deneyiminizin arasında ciddi oranda farklılıkların olması mümkün olacaktır. Silahlı çatışmalar ve vuruş hissi ciddi anlamda tatmin edici hissettiriyor fakat yakın dövüş kısmı maalesef tatmin edici değil. Animasyonlar tekrara binebiliyor ve düşmanlar çok iyi geri bildirim vermiyor. Hack oynanışı fazlasıyla çeşitli ve eğlenceli. Hangi oynanış türünde oyunu oynarsanız oynayın hack’i her şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu konuda hack oynanışa çok iyi adapte edilmiş. Araç kullanımı yeni gelen güncellemeyle çok daha zevkli bir hale bürünmüş. Ayrıca araç içinden ateş edebilme ve silahlı araçları silahlarıyla kullanabilmekte oyuna fazlasıyla çeşitlilik katmış. Sibernatik gelişimler fazlasıyla çeşitli tutulmuş. Bu sibernatik gelişimleri de oynanışınıza göre dizebiliyor böylelikle oynanışınızı çeşitlendirebiliyorsunuz. Diyalog seçimleri ve alternatif ilerlemeler mevcut. Diyaloglar çok yapmacık hissettirmiyor fakat fazlasıyla çizgisel bir tonda ilerliyor. Özellikle ana hikayenin diyalogları final dışında alternatif yollar oluşturmayı yan hikayeler kadar beceremiyor.

Cyberpunk 2077 özellikle 2.0 güncellemesiyle çok daha iyi bir oynanışa sahip olmuş. Cyberpunk evreninde geçen bir oyun için fazlasıyla iyi oynanışa ve içeriği sahip olduğunu düşünüyorum.

9.5/10

Hikaye
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Not: Spoiler İçerebilir
Oyun içerisinde 2 tane hikaye içeriği barındırmakta. Bunun biri ana görev hikayesi bir diğeriyse ana hikayede tanıştığımız kişilerin yan görev hikayesi. Öncelikle ana hikaye farklı diyalog seçimleri barındırmasına rağmen finale kadar fazlasıyla çizgisel bir tonda ilerliyor. Konu olarak herkesin hoşuna gidebilmesi biraz zor olsada senaryo bakımından fazlasıyla ilgi çekici bir içeriğe sahip. Hikaye gidişatını seven kişiyi rahatlıkla finale götürebilecek bir akıcılığı bulunmakta. Ana hikayenin senaryosu üzerine ciddi anlamda düşünülmüş. Hikayenin anlatımı ve ilerleyişi benim hoşuma gitti. Süre olarak biraz kısa tutulup aceleye getirilmiş gibi hissettirdiği zamanlar olsada finale doğru hikaye konusunda yeterince tatmin oldum. Not: Oyunun final kısmını Phantom Liberty DLC’sinin incelemesinde konuşup değerlendireceğim. Yan görevlerse fazlasıyla çeşitli ve detaylı olmuş. Hikaye içerisinde tanıştığımız kişilerle ciddiye alınmış, iyi yazılmış ve tasarlanmış görevler yapmak fazlasıyla eğlenceli. Hatta ana hikaye ile yan görevleri kıyaslarsak ben yan görevleri daha çok beğendim. Yan görevlerde diyalog seçimlerinin alternatif yollarını daha belirgin şekilde görebiliyorsunuz. Ayrıca anlatılan hikayenin hikaye gibi ciddi bir özenle yazılıp sunulması yan görevlerin hikaye kalitesini fazlasıyla artırıyor. Bununla beraber görev içi karakterlerle de daha yakın bir bağ kurmanıza olanak sağlıyor.

Oyunun hikayesi aceleye getirilmeden 3-4 saat daha uzun olsaydı ve yan görevlerin 1-2 bölüm daha fazla oynanışı olsaydı oyunun içerisinde bulunan tüm hikaye anlatımları ve olayları benim için neredeyse tam not değerine ulaşırdı.

8.5/10

Oyuna Puanım: 9.5/10

https://youtu.be/7G0ifCAoXWw İnceleme Videosu İçin Tıklayın

https://www.backloggd.com/u/SerAnderson/review/1084951/ Cyberpunk 2077: Phantom Liberty İncelemesi İçin Tıklayın

https://www.backloggd.com/u/SerAnderson/review/1064602/ Cyberpunk 2077: 2.0 Update İncelemesi İçin Tıklayın

Reviewed on Oct 02, 2023


Comments