Not: Bu İnceleme Sadece High On Knife’ı Kapsamaktadır. Verdiğim Puan ve Yaptığım Değerlendirme DLC Üzerine Olacaktır.

Sevdiğim Şeyler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-DLSS var.
-Çevre tasarımı ve atmosferin görselliği gayet hoş gözüküyor.
-Görsel kalite kendine has bir tarzda güzel gözüküyor.
-Kenny’nin yerine gelen Harper adlı silahın seslendirmesi kulağa hoş geliyor.
-Eklenen yeni silah oyuna kısmen çeşitlilik katmış.
-DLC oyuncuyu ana senaryonun en gelişmiş halinden başlatıyor.

Sevmediğim, Eksiler
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
-Silahların özel güçleriyle çözülen bulmacalar ve geçilen platformlar büyük oranda azaltılmış. Hatta silah başına neredeyse tek düze hale getirilmiş.
-Ortamı kullanarak savaşabilmek kaldırılmış. Artık savaş sırasında ortam içerisinde kullanabileceğiniz çevresel unsurlar bulunmuyor.
-Düşman çeşitliliği ana oyundaki düşmanlarla birbirini çok tekrar ediyor. 1-2 düşman dışında ana oyundan farklı görünen düşman tiplemesi yok.
-Boss savaşı çok yetersiz hatta sönük olmuş. Ayrıca boss sayısı büyük oranda azalmış.
-Yeni eklenen silah ve geliştirilmiş bıçak DLC’ye büyük oranda yenilik katmamış.
-Yapay zeka hala kötü.
-Vuruş hissi hala iyi değil.
-Kenny yerine gelen Harper adlı silah özellik bakımından Kenny ile birebir aynı. Animasyonları dahil birebir aynılar. Tek Kenny cinsiyet olarak erkeği temsil ederken Harper kadını temsil ediyor.
-Hikaye anlatımı hala çok uzun diyaloglara sahip. Diyalogların fazla uzun ve ilgi çekici olmamasından ötürü hikaye ve hikayenin ilerleyişi çok boğucu hissettiriyor.
-4. duvarı yıkan mizahi şakalar fazlasıyla azaltılmış.

Oynanış
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Oynanış ana oyunla aynı formülde ilerliyor. Fakat bunu ana oyuna kıyasla daha kötü yapıyor. Bölümlerin ilerleyişi çok sıkıcı hatta zaman zaman yorucu hissettiriyor. Bulmaca sayısı azaltılmış. Silahların özel güçlerinin bulmaca ve platform kısımlarındaki oynanış çeşitliliği tamamen ortadan kaldırılmış. Oynanış daha düz bir shooter havasına evrilmiş. Ana oyundaki çevresel unsurları savaş sırasında kullanabilme DLC’de kaldırılmış. Yeni eklenen silah oynanışa kısmi bir çeşitlilik katsada DLC’yi taşıyabilecek türden bir yenilik sağlamıyor. DLC’ye ister ana senaryoyu oynadıktan sonra girin isterseniz de ana senaryoyu oynamadan girin hiç fark etmeksizin DLC’ye ana senaryodaki tüm gelişimleri açmış şekilde en gelişmiş biçimde başlıyorsunuz.

Oynanış çeşitliliğinin gelişmesi en kötü mevcut oynanışı daha akıcı bir hale getirmesi gerekirken çok daha zayıf bir oynanışa evrilmiş.

3/10

Hikaye
▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Not: Spoiler İçerebilir
Hikayenin absürt senaryosunun absürt bir çizgi film konusundan farkı yok. Aslında hikaye DLC’ye yakışmış fakat uzun tutulan diyaloglar ve saçma senaryo işleyişi hikayeden alınabilecek zevki fazlasıyla baltalamış. Ana oyunun çok uzun diyaloglu hikaye anlatım şekli DLC’de de mevcut. Hikaye hiç zevk verici değil. Mizah olarak da yorumlamak gerekirse oyunun içerisinde olan mizahlar ve şakalar hiç komik değil.

2/10

Oyuna Puanım: 3.5/10

https://youtu.be/RDZ4UXkzsyI İnceleme Videosu İçin Tıklayın

https://www.backloggd.com/u/SerAnderson/review/693360/ High on Life İncelemesi İçin Tıklayın

Reviewed on Nov 30, 2023


Comments