Eğer önceden Doki Doki için yaptığım incelemeyle karşılaştıysanız, oyunların 4. duvarı kırmasını sevdiğimi hatırlayabilirsiniz. Bu oyunda onlardan biri, fakat tek özelliği bu değil.

Bu oyun size iki farklı hikayeyi anlatıyor, biri oyunun kendi hikayesi diğeri ise bir oyun yapımcısının hikayesi. "Bir" oyun yapımcısı diyorum çünkü bu kişinin gerçekten The Hex'in oyunun yapımcısı olup olmadığını bilmiyorum, oyun içinde geçen ile gerçek yapımcının isimleri farklı. Bu oyunda hikaye gereği farklı karakterleri sırasıyla kontrol ediyorsunuz ve her karakter değiştiğinde, oyun hem grafik hem mekanik olarak başka bir oyuna dönüşüyor. Bu oyunlar, "bir" olarak itap ettiğim oyun yapımcısının eski oyunları, bu oyunların gün geçtikçe popülerliğini kaybedip kötülendiğini görüyorsunuz. Aynı zamanda oyun bunları size, yani oyuncuya anlatmıyor. Bu gördüklerinizi ana karakterin gözünden yaşıyorsunuz. Oyuna gelen kötü yorumları da Steam arkadaş listenizdeki kişiler yapıyormuş gibi gösteriyor. Bu tarz farklı ve ilgi çekici unsurlar da mevcut. Ve sonunda hikayenin hiç beklemediğiniz gibi olduğu ortaya çıkıyor.

The Hex güzel bir oyun. Kesinlikle oynanmalı demem fakat birisi gelip bu oyunu gördüm, oynasam mı ? diye sorsa, oynamasını söylerim. Eğer sende oynamak isteyip emin olamadan buraya geldiysen, artık cevabı biliyorsun.

Reviewed on Sep 07, 2023


Comments