"Sevenine ve zamanını çöpe atmak isteyene gider..."

Bir oyundan ne bekleriz? Bizi gerçek hayattan koparmasını belki, belki de işlenen konuyu hiper gerçeklik içinde tatmak isteriz, yeni bir evrene giriş yaparak dünyamızda bulunan dertlerden uzaklaşmak isteriz.

Bu oyun, oyun değil, bir simülasyon ve benim için inanılmaz sıkıcıydı, eğer paranız varsa bu etkinliği gerçek hayattta daha yoğun duygularla gerçekleştirebilirsiniz, ve iyi bir sisteme de para vermenize gerek kalmaz.

Bu oyunun oyun olduğunu hatırlaması gerektiğini düşünüyorum, bu kadar çok zamanımı harcamamı isteyen bir "oyun" ödüllendirmesini de iyi yapmalı, fakat bu da yoktu. Saatlerinizi geçirip haritada belirli noktalar pinlemek, sonra ava çıkmak, incık cıncık ayrıntıya dikkat etmek kimisinin hoşuna gider, ama bu bir oyun ve bu oyunun eğlenceli olabilecek hali, bu işi gerçek hayatta yapmaktır.

Oyunun mekanikleri ince düşünülmüş evet, grafikler güzel evet, ama oyun olduğunu dediğim gibi hatırlamıyor, en azından daha arcade bir modu yapılarak, öylesine tüketmek isteyen oyuncuların elinden tutabilirdi. Üstüne oyun tam bir oyun değil, oyunda işe yarar ekipmanlar ve harita benzeri her şey ekstra içerik, bunları satın almanız gerekiyor. Anlayacağınız inanılmaz boş özelliklere sahip fazla gerçekçi olmaya çalışan bir oyun, önce bir oyunu tamamlayıp tek bir halde satsınlar ve oyun yapmış olduklarını hatırlasınlar, belki sonra oynarım, ama şimdiki haliyle yüzüne dahi bakmayacağım, hatta şimdi siliyorum.

Oyun, beni başka bir dünyaya sokmak yerine, zaten hali hazırda bulunduğum bir dünyaya benim vücudumdan daha kötü bir vücuda sokarak, ekipmansız (dlc'lere para vermezseniz) ava çıkmış olarak hissettiriyor. Yani bir oyun gibi hissettirmek yerine avanak avanak ormanda dolaştığımı hissettiriyor.

Ama tekrar söylüyorum, oyunun bu halinin alıcısı var, görebiliyorum, olmaya da devam edecektir. Anlayışla da karşılarım sevenini, zaten ben oyunu neden beğenmediğimi açıkladım, oyunların bana bir şeyler anlatmasını, farklı bir dünyaya sokmasını seven birisiyim ben, kendinizin de böyle olduğunuzu düşünen birisiyseniz, bu oyundan uzak durabilirsiniz, inanılmaz sıkıldım.

İncelemem yorumlara açık, incelemem hakkında tartışmak isterseniz, zevkle cevap veririm.

Reviewed on Dec 14, 2023


Comments