Puzzle titul s deskoherní estetikou (jak stylizací tak i pravidly) v hávu Hitmana. Ovšem žádné velké přemýšlení neočekávejte. Je to dosti přímočaré a návodné čili i když úrovní není zrovna málo, tak hrou lze projít velice rychle a bez záseku. O zapojení šedé kůry mozkové ani nemluvě.

V tomto ohledu je patrný mobilní původ titulu. Úrovně jsou koncipované s vědomím hraní „na zastávkách“ čili jde o instantní hratelnost na pár desítek vteřin. Aspoň nějakou výzvu pak představují sekundární úkoly v rámci úrovní (typicky dokonči za méně kol než je určeno, nech všechny žít, seber kufřík apod.), ale ani tak to není nic, co byste většinou ihned či na pár pokusů nerozlouskli. A není to dotažené, citelně totiž chybí něco jako třetí nepovinný úkol, který by byl skutečnou výzvou; typicky si většina úrovní říká o něco ve stylu „splň první tři úkoly najednou“ apod.

Co vyloženě zarazí je, že většina kapitol je od sebe k nerozeznání (nemyšleno vzhledem) a nepředstavují příliš nových prvků či mechanizmů, zatímco ty finální kapitoly pak ano. Může jít o důsledek, kdy do hry původně byly jednotlivé kapitoly přidávány až časem čili ty „na jedno brdo“ možná jsou z původního obsahu a ty hravější až časem doplněné. Z technického hlediska zarazí snad jen zabugované achievementy „najdi/zabij stovku toho a toho“, které mají tendenci se zaseknout v progresu.

Výsledkem je chytlavá, nenáročná a krásně vypadající odnož kultovní série jasně zaměřená na mobilní zařízení a na cesty. Je to rozhodně dobré, ne že ne, ovšem až v případě Lary Croft GO se Square Enix Montréal podařilo přesně trefit hřebíček na hlavičku, co se konceptu „slavná značka v podobě jakože indie puzzle titulu“ týče.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments