Tvůrci naslibovali kde co, ale úplně základní skutečnost tak nějak opomněli zmínit; a sice že to není hra. A pokud je, tak hodně špatná, protože pro samé ambice a nápady (oboje zrealizované tak na půl cesty) se poněkud nedostalo na samotnou hratelnost. Prostě "pro stromy neviděli les".

Ovšem jako interaktivní krimi seriál nepokrytě vycházející především z Ellroye to nemá příliš konkurenci; a to i na poli regulérních seriálů. Propracované nečernobílé charaktery, skvělé herecké výkony, bohatý temný děj plný zvratů, výtečná režie, pohlcující dobová atmosféra. Prostě skvělý seriál, na který je radost se dívat, ale je tak trochu za trest ho hrát. I když hrát... Tvůrci (šikovně) vytváří iluzi, že to hrajete a o něčem rozhodujete či dokonce ovlivňujete, ale skutečnost je taková, že vás to jen vede za ručičku takovým způsobem, že je to vlastně jen sofistikovanější verze gamebooku. Ve své podstatě Telltale přístup, než s ním Telltale přišli.

Jestliže tedy sháníte hru (jakožto výzvu) a splnění slibů tvůrců, tak raději rovnou zapomeňte. L.A. Noire není vážná adventura, ani simulátor policejní práce natož "GTA 1948". L.A. Noire je "pouze" sakra dobrá kriminálka, nic víc a nic míň. Za mě to však není vůbec málo.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments