Výstižný název. Jakkoli je to orámováno lehce detektivní zápletkou, tak ta je na druhé koleji, jelikož "kdo, jak, proč a kdo jste sakra vlastně vy" je v obrysech jasné relativně záhy. To co je stěžejní je skutečně právě onen "její příběh". A tak si z těch jednotlivých střípků začnete postupně skládat osud dotyčné, začnete si ho dosazovat do pomyslné časové osy a postupně z tohoto puzzlu o desítkách neznámých začne vylézat propletenec ambicí, nenaplněných snů, dávných příkoří apod.

S ohledem na formu to celé stojí a padá na dvou aspektech; jejím hereckém výkonu a scénáři, který musí ustát i "detail" v podobě toho, že žádní dva hráči (či "hráči" chcete-li) nebudou vyhledávat shodné výrazy. Obojí se daří. Design je chytrý a ač nelineární, tak podvědomě vám stále podsouvá ty správné podněty "co hledat". A co se týká jí, tak ona je učiněné zlatíčko, které skrze dikci, momenty ticha, práci rukou apod. dokáže v oněch několika málo vteřinových klipech předvádět celou škálu emocí, civilnosti a příběhů. Jde vpravdě o herecký výkon (žádná toporná ochotnická šmíra, jak bývá u her zvykem), který snese ta nejpřísnější měřítka.

Ano, nesporně je to interaktivní zážitek více než hra v tradičním slova smyslu, ale jde o kromobyčejně silný zážitek s velmi chytrým designem. S ohledem na rozsah (cca čtyři hodiny se vším všudy včetně všech achievementů), to tedy za zkoušku stojí i pokud si myslíte, že prosté "googlování s příběhem" není váš šálek kávy.

Reviewed on Jan 18, 2024


Comments