Aldığı bu uçuk puanları hak ettiğini düşünmüyorum. Elden Ring sonrası artan FromSoftware fanlarının overhype'ı sonucu böyle geri dönüşler aldığını düşünüyorum. Çünkü elimizde souls oyunları kalitesinde bir yapım yok. Ha ama sırf bu hayranlara karşı antilik yapmak da bize yakışmaz çünkü oyun yine belli bir kalite düzeyinde. Temel oynanış mekanikleri iyi çalışıyor ve oynaması cidden eğlenceli. Tabii gereksiz uzun bir yapım olduğunu düşündüğüm için bu mekanikler bir noktadan sonra kendini yenilemiyor gibi hissettiriyor bu yüzden yeni buildler yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sayede oyun sizi olabildiğince sıkmamk için gayret göstermiş ve nitekim bu iyi sonuç vermiş olacak. Bosslara özel buil yapma fikri oyun boyunca rahatlatan bir özellik oldu. Bosslar demişken; oyundaki bossların neredeyse yarısı aynı tip hissettiren mermi süngeri mechalar gibi hissettirse de bir diğer yarısı ise cidden üzerinde düşünülmüş kaliteli mücadeleler sunuyordu. Özellikle görsel sunumu ön planla olan devasa bosslar ekstra eğlenceliydi. Final bossu ise hayal kırıklığına uğrattı ne yazık ki. Oyunun geneline yayılan zorluğu düşününce son boss fazla kolaydı ve bölümün özel bir yanı da yoktu.

Armored Core VI modern bir yapım olsa da game design olarak bir 2000 oyunu gibi. Bu en çok bölüm tasarımlarında göze batıyor. Görsel olarak mekanlar harikulade gözükse de bölüm tasarımları malesef arena shooterdan ibaret. Kocaman bi alan var, düşmanları vura vura git boss çıkarsa da onla kapış. Bir noktadan sonra herhangi bir oyunun angarya işlerini yapıyormuş gibi hissettirdiğinden sıkıldığım anlar çok oldu. Farklı bir şekler gelir mi diye bekledim ama gelen olduysa bile çok ham hissettirdi. Kesinlikle en büyük eksisi bölümler.

Oyunun belki de puanını arttırmama sebep olan bir diğer özelliği de optimizasyon. Tüm yeni oyunların bok gibi optimizasyonlar ile çıktığı şu günlerde Armored Core VI çölde vaha gibi hissettiriyor. O kadar büyük tasarımlara ve partikül efektlerine rağmen bir kere bile FPS kaybı yaşadığımı hatırlamıyorum.

Sözün kısası, Armored Core VI iyi bir oyun, ama ne haterlerin gömdüğü gibi mobil oyundan hallice ne de aldığı puanlar kadar çok iyi. Sadece iyi.

79/100

Reviewed on Sep 08, 2023


Comments