eminim 2010da pspde böyle bi oyun oynasam keyif alırdım ama günümüzde hiçbir geçerliliği olmayan bi oyun
takdir edeceğim şeyler yok değil.
öncelikle oyunun yapımında bi tutku kesinlikle görüyorum. hikaye anlatımına verdikleri önem olsun, oynanış çeşitliliği için yapmaya çalıştıkları şeyler olsun asla bunu öyle pspye de oyun yapalım diye kopyala yapıştır bi oyun yapmıyo.
öncelikle dövüş mekaniğinde yakuza serisinden bambaşka bi yola gitmişler ki bence bu oyuna kadar olan yakuza oyunlarından (kiwamiler hariç) çok daha tatmin edici ve keyifli bir combatı var ve farklı dövüş teknikleriyle de bunu çeşitlendirmişler ki ben buna çok derin girmedim ama araştırdığım kadarıyla baya 15-20 tane dövüş tekniği var meraklısı için baya uğraşmışlar.
belli ki cutscene yapmaya bütçeleri olmadığı için çizgi roman tarzı denemişler fakat maalesef beni aşırı baydı ve hikayeyi takip etme isteğimi çok kaçırdı. oyunun %60ından sonra falan cutsceneleri hızlandıra hızlandıra anladığımı anlayıp geçerek izledim. oyun bittiğinde ne olup bittiğini az çok anlamış ama kim kim çok da bilmeden bitirmiştim. yine klasik yakuza serisi tarzı twistler var hikayede ki yine çok cheesyler.
açık dünyayı sabit kamera yapmaları çok canımı sıktı. büyük ihtimalle pspnin kapasitesi 3d böyle bi dünyayı kaldıramayacağı için sabit kamera arkasına görsel koyarak yapmışlar ama açıkcası çok ruhunu öldürmüş oyunun.
günümüzde çok vasat kalan bi oyun.
61/100

Reviewed on Apr 10, 2024


Comments