Bu serinin ilk oyununun kesinlikle daha eğlendirici olduğunu biliyorum, ancak bu oyunda da haritayı daha efektif kullanabilir hale getirmişler, fakat oyunda eğitimler olmasına rağmen bazı mekanikleri öğrenemiyorsunuz.

İlk olarak oyunun fragmanlarında ya da sinematik ara sahnelerinde olduğu gibi havalı bir oyun olmadığını söylemeliyim, sadece son sahnede hikayeyle alakalı kurdukları mantığı beğendim, onun dışında karakterler utançtan öldürüyor, hikaye de yazılmak için yazılmış diyemiyorum bile, yazmasalar daha iyiydi.

Oyunda beğenmediğim bir diğer konuysa kesinlikle çok yavaş hissetmek oldu, zaten teorik olarak çok hızlı olan baş karakterimizin uçan kaykaya binip "vutu vutu" yapması saçmalık, üstüne bu kaykayın üzerindeyken de yavaş hissetmeyelim bir zahmet...

Sevdiğim bir olaya gelecek olursam, oyun kısa, bu hikayenin motivasyonuyla zaten daha fazla devam edilemezdi, ancak oynanışta sunduğu yeni mekanikleri sürekli acaba nasıl bir haritayla karşılaşacağım da nasıl hamleler, teknikler uygulamam gerekecek hissiyatıydı. Üstelik yarışlar artık daha çekişmeliydi, bu son derece hoşuma gitti, daha hızlı akan bir oyun olsaydı çok daha iyi olurdu.

Tekrar sevemediğim özelliklere gelecek olursam, yeni mekanikleri iyi bir şekilde, efektif olarak kullanabileceğimiz harita dizaynları yok, ilk oyunda haritaların kendi içinde özel oynanış tarzına sahip alanları vardı, burada bazı şeyler basitleştirilmiş.

En mutsuz eden olaysa, haşmetli, görkemli Babylon Garden'de yarışmıyoruz, ilk oyunda çok eğlenceliydi ve çokça da görkemli duruyordu, hatta Babylon takımının bölümleri başlı başına kendi kendine yeterdi. Sonic'in ikinci kaykayı, bu oyundaki tüm kaykay türlerinden daha havalıydı, saçma sapan kaykay modellerine geçiş yapılmış, hiç gerek yok böyle işlere.

Ekstra olarakta, çevremde kim varsa bu oyunun "Ungravity" isimli şarkısını neden kimse sevmiyor? Ben seviyorum lan, bence güzeldi, kötü değil lan o kadar!

Oyunun son bölümü de... işte... anlatamam... kötüydü...

Reviewed on Dec 28, 2023


Comments