Açıkçası önceki Tomb Raider oyunlarını oynayanlar için bu oyun hiçbir şey vadetmiyor. Birkaç göstermelik mekanik eklemişler ama hiçbiri bir devam oyununa yakışacak şeyler değil.

Su altı mekanikleri ilk oynadığınızda ilgi çekici gelse de bunun devamlı, bulmacanın ve keşfin parçası bir mekanik haline getirilmesi hoşuma gitmedi. İlgi çekici bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Zaten doğru düzgün keşfedemediğimiz için bir şey kaçırıyormuş hissi de rahatsız ediyor.

Kancalı halat mekaniği ilk başlarda hoşuma gitti. Atması, bir yere tuttuktan sonra sallanması oldukça keyifli. Fakat bir yerden sonra bu mekanik bende buga girip durdu. Halat atınca isabet etmemiş gibi gözükmüyor ama havada sallanıyordum.

Güney Amerika köylerini, antik şehirleri dolaşmak ilk başta eğlenceli gibi gözükse de Tomb Raider oyunlarında açık dünyaya benzer şeyler görmek hoşuma gitmiyor. Tomb Raider 2013'de en hoşuma giden şey, linear ilerleyen oynanıştı. Her oyun serisi sonraki oyunları daha da gelişmiş göstermek için açık dünyaya kaymaya başlıyor, bu olayı beğenenler vardır ama benim hiç hoşuma giden bir şey değil.

Oyunun benim için en büyük katkısı, uzun zamandır yapmayı düşündüğüm Güney Amerika mitolojisi ve kültürü araştırmaları konusunda teşvik etmek oldu.

Sonuç olarak Tomb Raider'ın önceki oyunlarını çok beğenmiştim. Bu oyundan tam olarak istediğimi alamadım. 2-3 saatlik DLC içeriğini boş şeylerle doldurup yeni oyun yapmışlar gibi hissettirdi.

Reviewed on Sep 07, 2023


Comments