Kan ve etle kaplı grotesk bir dünyada, "yalnızca Saya beş duyusunu tatmin eder." Fuminori, yalnızca Saya'nın estetik güzelliği nedeniyle, bu büyük bozukluğuna tahammül etmeye motive oluyor. Kendi deyimiyle, “Eğer Saya ile tanışmasaydım, bu çarpık, pislik dolu dünyada yapayalnız olsaydım, şüphesiz deliliğe yenik düşerdim. Beni yalnızca Saya'nın hayatta tuttuğunu söylemek abartı olmaz." Bu, Saya ile ilk temasına geri dönen daha sonraki bir sahnede doğrulandı. O sıralarda deliliğinden kurtulmak için hayatına son vermeye hazırlanıyordu ama şans eseri kurtuluşun simgesi olan Saya ile tanışır. Sadece o, şiddetli kan dolu bir dünyada bir elmas bile olsa, bu Fuminori'yi yaşamaya motive etmek için yeterlidir. Fuminori sonunda, bilişsel bozukluğu nedeniyle sıradan insanları itici bulmasıyla aynı nedenden dolayı Saya'yı da çekici bulduğunu fark eder.


Fuminori, sıradan insanları isyan ettiren şeylerden ziyade bir zevk duygusu çekiyor. Bu, Omi'nin kazadan sonra ilk kez evine ilk girdiğinde açıkça ortaya çıkıyor. Üzerinde "burun deliklerine anında boğucu bir koku hücum ediyor" yazıyor. Kısa bir süre sonra Omi, Saya tarafından vahşice yutulur ve kanının ve çürüyen organlarının keskin kokusu odaya yayılır. Fuminori eve geldiğinde bir şeylerin farklı olduğunu fark ediyor ve şöyle anlatıyor: “Bir şeyler hoş olmasa da garip kokuyor. Aroma aslında oldukça rahatlatıcı. Bana Saya'nın saçını hatırlatıyor." Yeni estetik ve duyusal tercihleri ​​yalnızca yamyamlık zevkini akla getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Saya'nın kasaplık et gibi koktuğunu da gösteriyor. Saya insan değildir ve Fuminori'nin, insanların iğrenç olarak değerlendireceği şeylere karşı yeni keşfettiği takdir, onun insanlığını da sorgulamaya yol açmaktadır.


Fuminori Saya ile kalmayı seçtiğinde yeni bir sayfa açtığını kabul eder. “Kazada neyi kaybettiğimi artık biliyorum. Saya onu geri alabileceğimi söylüyor ama yapamayacağımı biliyorum”. Saya bozukluğunu düzeltse bile eski haline asla geri dönmeyecekti. Kaybettiği, gerçekte ima ettiği şey, insanlığıdır. Saya'ya olan aşkını adamaya karar verdiğinde, az önce öldürdüğü komşusunun bir organını parçalara ayırır ve onunla ziyafet çekmeye hazırlanır. Teknik olarak yamyamlık olsa da, gerçekten de kan ona insan yemeğinden daha iştah açıcı mı görünüyor? Bu algı ve estetik sorununa indirgeniyor. Okuyucu ekmek olduğunu bildiği şeyi yemeyi ve çiğ bağırsak olarak görünmeyi mi tercih ederdi? Yoksa çiğ insan organı olduğunu bildikleri şeyleri mi yemeyi tercih ederler? ama tatlı jöle gibi mi görünüyorsun? Bu soru, eğer duyularınız yediğiniz şeyi kötülüyorsa, sizi kusmaktan ne alıkoyabilir diye düşünmenizi gerektiriyor. Fuminori'ye göre insan yemeği sadece çirkin görünmekle kalmıyor, aynı zamanda tadı da var. Kendisi için hazırlanan sıradan bir yemeği anlatırken “Tadı beklediğim gibi mide bulandırıcı” diyor. Fuminori, Saya'yı gerçekte olduğu gibi kabul ederek ve deliliğinin yönettiği yeni benliğini isteyerek kabul ederek bir parça mutluluk buldu.

Reviewed on Sep 26, 2023


Comments